Fastighetsautomation

 

Vi har bred kompetens inom både installation och felsökning av exempelvis:

 

 • Klimat och temperaturstyrningar
 • Ventilationssystem
 • Motorstyrningar
 • Belysningsinstallationer
 • Energianpassningar
 • Takvärmeanläggningar

 

Vi på FMJ SOLUTIONS arbetar för en hållbar framtid!
Elbranschen utvecklas ständigt och i en snabb takt, därför tycker vi att det är viktigt att vi håller oss uppdaterade på nya produkter som kan minska vår miljöpåverkan och energiförbrukning. Vi har höga krav på det material vi använder för att alltid kunna leverera en styr- & elinstallation av hög kvalité, så att ni som kund alltid känner fullt förtroende för oss som leverantör.
 
Vi erbjuder er gärna hjälp med projektering så att installationen utförs enligt era önskemål, gällande standarder och säkerhetsföreskrifter.


Vi utför även en rad olika mätningar och beräkningar på nya och befintliga anläggningar, för att kontrollera och dokumentera dess funktion och säkerhet. T.ex. provning av alla typer av jordfelsbrytare, mätning av utlösningsvillkor, spänningsfall och även selektivitetsberäkningar.

 

FMJ Solutions AB är en certifierad Siemens Solution partner inom fastighetsautomation. Partnerskapet innebär ett gemensamt avtal för långsiktigt samarbete mellan partnern och Siemens avseende säljstöd, marknadsmaterial, produkter, system, utbildning, kompetens och teknisk support.
Det innebär också en kvalitetsäkring både idag och för framtiden.


FMJ Solutions AB erbjuder en komplett Siemens-produktportfölj bestående av:

 

 • Byggnadsautomationssystem Desigo
 • Standardsystem/regulatorer
 • Ventiler och ventilställdon
 • Spjällställdon
 • Givare
 • Mätare
 • m.m.
   

Den innovativa produktportföljen är baserad på mångårig erfarenhet och kvalité vilket tillsammans med FMJs kompetens säkerställer leveranser av energieffektiva lösningar med hög kvalité för produktiva byggnader. FMJs lösningar med Siemens portfölj följer alltid globala, standardiserade och öppna kommunikationsgränssnitt vilket säkrar kundens investering.


Detta innebär att FMJ alltid kan välja rätt lösning för varje applikation.


Du hittar teknisk dokumentation, ersättningsguider, produktvalshjälp, dimensioneringshjälp, standardlösningar m.m. i HITsom är Siemens internetbaserade ”katalog". Se www.siemens.se/hit

 

Översikt byggnadsautomationssystemet Desigo

Desigo är ett komplett byggnadsautomationssystem för drift & övervakning av byggnader. Med dess flexibla programmering, skalbarhet och modulära design, förenklas styrning, övervakning och optimering av singel- eller multidiscipliner i en byggnad. Alla byggnader, små som stora förbättrar sin prestanda genom att använda Desigo byggnadsautomationssystem.


För mera information se även www.siemens.se/desigo

 

Desigo CC

Överordnat system för betjäning och övervakning av all teknik i en fastighet. Passar både smått och stort. Den modulära plattformen maximerar säkerheten och komforten, ökar effektiviteten och sparar kontinuerligt kostnader samtidigt som man förbättrar produktivitet, hållbarhet och företagets image.


Desigo Control Point

Integrerat (webbaserat) system för betjäning av komfort i mindre till medelstora byggnader. Desigo Control Point ger access närsomhelst från varsomhelst vilket tillsammans med det tydliga gränssnittet förenklar drift & underhåll samtidigt som komforten säkerställs och kostnaderna minskar.

 

Desigo PX

Ett skalbart sortiment fritt programmerbara processenheter (kompakta, modulära, hybrider och I/O-moduler) för styrning, reglering och övervakning av värme, ventilation, kyla m.m Desigo PX omfattar smarta, effektiva, testade och beprövade lösningar som säkrar kvalitén och sparar energi.


Desigo rumsautomation

Ett flexibelt sortiment processenheter för styrning, reglering och övervakning av rumsfunktioner (klimat, belysning och solskydd). Desigo rumsautomation ökar komforten och produktiviteten samtidigt som kostnaderna reduceras.

 

Övrigt om Desigo

 

BACnet-baserat
Desigo är ett BACnet-baserat system. Bacnet är en öppen, oberoende och global standard framtagen just för byggnadsautomation. BACnet utvecklas kontinuerligt vilket innebär en framtidssäkrad lösning.


Integration
Integration för koordination av olika system i en fastighet är idag extremt viktigt för att få en bra helhetsfunktion, för att förenkla driften, för att skapa energieffektiva och koordinerade lösningar.
Desigo är verkligen öppet och kraftfullt för att integrera andra system. Vi rekommenderar integration på I/O, och processnivå, där så är möjligt, eftersom man då kan skapa helt autonoma funktioner som inte är beroende av ett överordnat system.

 

Integration av andra kommunikationsgränssnitt/fabrikat/applikationer kan göras på alla nivåer

 

- Integration på överordnad nivå

 • Desigo CC innehåller ett flertal färdiga drivrutiner samt OPC för integration av andra system
 • SX-Open (PC-baserad) konverterar OPC-anslutna komponenter till BACnet
 • PX-open för integration på processnivå, finns för ett flertal standardprotokoll
 • TX-Open för integration på I/O-modulniv
   

Exempel på standardiserade kommunikationsprotokoll vi enkelt kan integrera; BACnet, Modbus, KNX, LON, OPC m.

 

Desigo verktyg
Desigo omfattar kraftfulla och anpassade verktyg för programmering och driftsättning i alla nivåer.

 

Desigo standardbibliotek
Desigo innehåller ett omfattande bibliotek av avprovade och energismarta lösningar för de flesta förekommande applikationer. Biblioteken omfattar både process och rumsfunktioner med färdiga grafiska bibliotek.


I detta finns också ett systemtänk så att en applikation i ett rum.


Här ligger mycket erfarenhet och många manårs arbete nedlagt, allt testas i egna laboratorier.

FMJ Solutions

Sjöängsvägen 15
192 72 Sollentuna
Visa på karta

Kontakta oss

08 - 684 411 00
info@fmjsolutions.se

Öppettider

Vardag: 06:30 - 16:00
Helg:  Endast telefon      
© 2023 FMJ Solutions Information om cookies